дом Общество Край на теча от мръсния канал на ул. “Дедеагач” в Шумен

Край на теча от мръсния канал на ул. “Дедеагач” в Шумен

0
ДЯЛ

Отстранена е повредата на мръсния канал на ул.“Дедеагач” в Шумен, който се излива в река Поройна. Течът вече е спрян. Предстои теренът да се заравни и да се дооформи бреговата част, съобщи зам.-кметът инж. Боян Тодоров. Той обясни, че преди това е извършено обследване от специалисти в Общинската администрация.
“От наша страна беше предложено техническо решение за справяне с аварията. Наети бяха техника и работници от шуменската фирма СиДиМакс, проблемът е решен и водата вече се изтича по канализацията за мръсните фекални води.”

Проблемът е от 2013-та година обясниха по време на един от приемните дни на кмета на общината Любомир Христов жителите от блоковете №17, 19 и 21 на ул. “Дедеагач”. Живеещите в тази част на квартал “Тракия” са изпращали многократно писма и сигнали до ВиК – Шумен още по времето на предишния директор на водното дружество, а също и до новото ръководство. Мерки за оправяне на повредата досега не са били предприети, затова жителите на района потърсиха съдействие от общинското ръководство.
В отговор на настояването на кмета на общината да започне работа по спиране на теча от ВиК заявиха, че не е в техните възможности да се решат проблема и да възстановят прекъснатата канализация. След отказа на водното дружество от общинската администрация бяха предприети необходимите действия, аварията вече е отстранена, а похарчената сума общината ще търси от ВиК.
Сунай Садък от ДПС, един от общинските съветници, ангажирани с решаването на този проблем, също бе на място след приключване на строителните дейности по възстановяване на канализацията. Той бе дошъл специално да благодари от името на жителите в тази част на квартала.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Шумен ще продължи да финансира художествени форми в читалищата
Следваща статия„В лабиринтите на любовта“: Студенти и ученици мерят сили в поетичен маратон

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here